Get Adobe Flash player

Prijava

Kdo je na strani?

Na strani je 5 gostov in ni članov .

Prevedi stran v:

Spoštovane krajanke in krajani!

Z vami sem že drugi mandat kot predsednik KS Loka pri Žusmu. Kar nekaj velikih projektov smo skupaj uresničili, kot so vaško jedro Dobrina, modernizacija LC Loka - Žamerk in Oslešćica – Bah ter še seveda veliko modernizacij Javnih poti in ne kategoriziranih cest. Kot »zmagovalni« projekt pa je vsekakor izgradnja in nadgradnja javnega vodovoda, Tako bomo na novo oskrbeli približno 100 gospodinjstev v KS, od skupno 220 ter zagotovili nadaljnjo dolgoletno oskrbo s pitno vodo na nivoju celotne Občine Šentjur. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem dosedanjim svetnikom, ki so sodelovali z mano, Poudariti moram, da smo vedno delovali usklajeno, gospodarno, plansko in investicijsko, komunikacija je bila odprta, zaključna letna bilanca pa ni bila nikoli negativna. Seveda pa moram tudi javno pohvaliti vse vas krajanke in krajane za dobro sodelovanje, za vse pohvale in tudi graje, kajti le tako smo lahko še boljši, bolj čustveno navezani, razumni in uspešnejši. Sodelovanje z Občino Šentjur in njenimi službami je odličen. Že večkrat sem poudaril tako ustno kot pisno, da če ne bi bilo v zadnjem mandatu župana, mag. Marka Diacia in njegovih ožjih sodelavcev, bi bile še vedno sanje vseh nas krajank in krajanov KS o oskrbi s pitno vodo oz. možnost priključitve na javni vodovod. Tako smo tudi uspešni na občinskih razpisih modernizacij Javnih poti in ne kategoriziranih cest katere smo uredili v mojem mandatu: Križ-Marcen, Grad Žusem- odcep Škornik in Mrzlek-Loknar.

 

Prav tako še moram omeniti pripravo prostorskega načrta(OPN) za širitev naselja Loka v smeri Žamerk, kjer bomo pridobili približno 15 urejenih parcel in s tem ponovno omogočili mladim družinam, da se vrnejo in uredijo novi dom tako, da povečamo število prebivalcev in zaustavimo upad, ki je zelo prisoten v zadnjih letih. S sprejetjem OPN imamo možnost razvoja podeželskega turizma v Dobrini, širitev kamnoloma Žusem, ureditev vaškega jedra v Loki. Z vsemi vaškimi skupnostmi zelo dobro sodelujemo. Že v letnem planu sprejmemo kaj in kje bomo delali tako, da do sedaj ni bilo nikjer »vroče krvi« in zavidanja med seboj. Če je prisotna odprta komunikacija, razum in čustva, se cilj doseže in poveča zadovoljstvo in bivalno okolje. V največji meri so aktivna društva, ki izvajajo razne prireditve po svojih letnih programskih planih. Tako nam nobeno sejo ne zmanjka denarnih vlog društev in gospodinjstev za mineralne surovine. V preteklosti smo po svojih finančnih zmožnostih pomagali društvom katera so izvajala večje finančne plane. Tako zelo dobro sodelujemo s Prostovoljnim gasilskim društvom(PGD) Loka pri Žusmu, ki opravljajo tudi urejevanje javnih površin v centru Loke, kateri je v zadnjih letih spremenil podobo in postaja med lepšimi v Občini Šentjur. V Dobrini zelo dobro delujeta dva društva, Izviri Dobrina in Športno društvo, katero pa skrbi za urejanje javnih površin v vaškem jedru Dobrina. Prav z društvom Izviri Dobrina veliko sodelujemo v zadnjem mandatu, največji projekt je bil Grajska učna pot (GUP). ter v turistični in športni panogi. Zelo močno noto obujanja Žusma pa je v zadnjem obdobju prevzelo Planinsko društvo Žusem, katero je že organizira vsakoletna tradicionalna pohoda, ob dnevu žena v mesecu marcu in pohod prijateljstva KS Loka pri Žusmu-Slivnica pri Celju In Sv. Štefan v mesecu aprilu iz smeri Ječovo-Žurej. S svojim največjim projektom postavitve Stolpa ljubezni, za katerega je bil položen temeljni kamen 27. aprila 2014, so že pričeli z gradbenimi deli. Gre za edinstveni največji leseni stolp v Evropi v višini 25,9 m.

Prizadevanja, da bi uvedli krajevni praznik so bila zelo velika. Tako smo pričakovali, da bo to otvoritev javnega vodovoda, vendar so dela zaostajala, zaradi slabega poletnega vremena. Tako je ta veliki projekt otvoritve prestavljen na mesec oktober.

Vse krajanke in krajani ste vljudno vabljeni, v soboto, 13. septembra na praznovanje krajevnega praznika KS Loka pri Žusmu, ob 16. uri. Tako bomo predstavili nove pomembne pridobitve: grb, zastavo in himno »Pozdravljena Loka«, avtorice Anice Lipovšek. Pridite, vzemite so čas, da skupaj praznujemo, pokramljamo in se poveselimo ter tako obeležimo in predamo namenu velike projekte in pridobitve v naši Krajevni skupnosti. Po uradnem delu bomo vse pogostili z golažem in pijačo. Za družabni del bosta poskrbela ansambla Pegaz in Akordi. Pridite, ne bo vam žal ! Prireditev bo ob vsakem vremenu.

Zahvala vsem za podporo, sodelovanje, prijateljstvo, ideje, pobude in vesel sem, da smo vse to skupaj delili in ustvarjali ter z veseljem povedali od kod smo doma!

Polni naziv: Športno društvo Dobrina
Skrajšani naziv: ŠD Dobrina
Sedež: Dobrina 7, 3223 Loka pri Žusmu
Zakoniti zastopnik: Branko Recko
Datum vpisa pri registrskem organu: 15. 5. 2000
Davčna številka: 61617865
Polni naziv: Športno društvo Loka pri Žusmu
Skrajšano ime: ŠD Loka pri Žusmu
Sedež: Loka pri Žusmu 109, 3223 Loka pri Žusmu
Zakoniti zastopnik: Srečko Krajnčan
Telefonska številka:  041 708 988
Elektronska pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Datum vpisa pri registrskem organu: 21. 10. 1999
Davčna številka 83663622
Polni naziv: Strelsko društvo Loka pri Žusmu
Sedež: Loka pri Žusmu 109, 3223 Loka pri Žusmu
Zakoniti zastopnik: Kolar Jure
Telefonska številka: 041 248 893
Elektronska pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Kontaktna oseba: Marija Skale
Telefonska številka: 031 614 432
Datum vpisa pri registrskem organu: 11. 4. 1977
Davčna številka: 92933025
Polni naziv: Kulturno društvo Dobrina - Ljudski pevci in godci
Skrajšano ime: KD Dobrina
Sedež: Dobrina 2, 3223 Loka pri Žusmu
Zakoniti zastopnik: Viktor Drobne
Telefonski številki: (03) 579 70 85; 041 381 434
Kontaktna oseba: Milica Krampršek
Telefonska številka: 031 734 791
Datum vpisa pri registrskem organu: 16. 7. 2004
Davčna številka: 39786633

 

PREDSTAVITEV DRUŠTVA:

Kulturno društvo Dobrina - Ljudski pevci in godci ohranja ljudsko pesem in se povezuje z enakimi društvi. Nastopamo na srečanjih ljudskih pevcev, koncertih, ki jih prirejajo razne skupine in pripravljamo Miklavžev koncert.

 TRADICIONALNE PRIREDITVE:

  • Miklavžev koncert

 

 

 

 

 

 

 

 

Radarska slika padavin

Radarska slika padavin

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information