Get Adobe Flash player

Prijava

Kdo je na strani?

Na strani je 6 gostov in ni članov .

Prevedi stran v:

Na spodnji povezavi si lahko ogledate odlično prireditev ob materinskem dnevu POŠ Loka pri Žusmu.

 

https://youtu.be/Oo493Q7x0uI

Objavljamo seznam oddanih evidenčnih naročil za leto 2020.

Obveščamo vas, da je Občina Šentjur zaradi velikega povpraševanja podaljšala rok za naročilo mask za gospodinjstva – prijave se preko telefona zbirajo še danes, do 14. ure, nato pa po praznikih ponovno od torka, 14., do četrtka, 16. aprila, oziroma do porabe zalog. Več na povezavi … https://www.sentjur.si/objava/254468

Hkrati občanke in občane zaradi številnih kršitev v minulih dneh ponovno pozivamo, da upoštevajo veliko požarno ogroženost in prepoved kurjenja v naravi. Več na povezavi … https://www.sentjur.si/objava/254484

Prosimo vas, če vse pozive po najboljših močeh razširite med vaše cenjene krajanke in krajane, glede mask še posebej tiste, ki nimajo dostopov do spletnih informacijskih kanalov.

PS: Žal vas moram obvestiti, da je izid Utripa zaradi negotovih razmer za prihodnje prestavljen za nedoločen čas. Vse vaše prispevke, za katere se vam iskreno zahvaljujem, bodo skrbno spravili in potem ažurirali z morebitnimi novostmi, predvsem pa upam, da s fotografijami dogodkov, na katerih se spet družimo in praznujemo.

Ostanite zdravi, želimo vam mirne praznike.

Spoštovane in spoštovani,  

v spodnjih povezavah na spletno stran Občine Šentjur objavljamo navodila in javne objave.

Prva se nanaša na poziv za zbiranje naročil za maske, ki pa jih imamo v omejenih količinah. Prosimo, če tudi po svojih kanalih svoje krajanke in krajane opozorite, naj se te možnosti poslužujejo resnično najbolj socialno in zdravstveno šibki. Spodbujajte izdelavo domačih mask za enkratno uporabo ali pralnih mask. V kolikor je možnost, poskusite apelirati tudi, da z lastnimi močmi opremijo in solidarnostno oskrbijo starejše, svojce. Pri pozivih se držite napotil, da se ljudje med seboj čim manj ogrožajo in srečujejo.  

https://www.sentjur.si/objava/254468 

Druga pereča težava je nevarnost požarov v naravi. Še zmeraj s strani Uprave za zaščito in reševanje RS velja razglas o veliki požarni ogroženosti in prepovedi kurjenja. S strani inšpektorata je bilo po poostrenem nadzoru ta vikend izdano opozorilo, da naša občina izstopa po primerih kršitev. Globe niso zanemarljive, s tem, da dobro vemo, da potrebujemo gasilce v popolni pripravljenosti za primere posredovanja v času epidemije in povečanega števila okužb. Poleg krajevnih skupnosti prosim tudi Gasilsko zvezo Šentjur in vse PGD, da kar najostreje poudarite pomen ter informirate krajanke in krajane o prepovedi kurjenja. Poziv inšpektorata navajam spodaj.  

https://www.sentjur.si/objava/254484 

Verjamem, da so ljudje nervozni in obremenjeni s številnimi prepovedmi in nasprotujočimi si informacijami. Vemo, da jih je strah in da včasih več ne vedo, kako in kaj. Mi moramo, tudi s pomočjo zdrave kmečke pameti, poleg vseh navodil, ohraniti mirno kri in svetovati, miriti po najboljših močeh. Mi držimo skupnost – skupaj.  

Ostanite zdravi, zdržimo, zmoremo in znamo.

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI,

OBVEŠČAMO VAS, DA JE NA JAVNIH ŠPORTNIH IN REKREACIJSKIH POVRŠINAH GIBANJE OMEJENO ZARADI PREPREČITVE OKUŽBE S KORONAVIRUSOM. DO NADALJNJEGA JE V SKLADU Z USTAVITVIJO JAVNEGA ŽIVLJENJA PREPOVEDANO ZBIRANJE V SKUPINAH.

PROSIMO, ČE RAVNATE ODGOVORNO ZAVOLJO LASTNEGA ZDRAVJA, ZDRAVJA VAŠIH BLIŽNJIH IN V DOBROBIT CELOTNE SKUPNOSTI.

HVALA ZA RAZUMEVANJE.

KS Loka pri Žusmu in Društvo IZVIRI Dobrina organizirata čistilno akcijo v soboto, 6. aprila 2019, s pričetkom ob 9. uri.

Vljudno vabljena vsa društva naše krajevne skupnosti, kakor tudi vsi ostali krajani, da se pridružite čistilni akciji. Prosimo, da se v čim večjem številu organizirate in počistite okoli svojih domov in širše na celotnem območju vaških skupnosti.

V ta namen bo možno na sedežu KS in pri gasilskem domu v Dobrini, dvigniti vreče ter rokavice in sicer pred akcijo, v soboto, 6. 4. 2019 od 8.30 do 8.45 ure.

Med 4. in 10. junijem bo v Republiki Sloveniji šesto leto zapored potekala mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2017 (angl. Adriatic Strike 2017), na kateri bo Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi državami in ob podpori vojaškega letalstva izvedla usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja.

 

Več podrobnosti je opisanih v priponki.

KRAJEVNI PRAZNIK

praznujmo skupaj

Spoštovane krajanke, krajani.

Vljudno Vas vabimo na praznik KS Loka pri Žusmu, ki bo

v soboto 20. avgusta ob 17. uri v Dobrini.

Kulturni program bodo popestrili:

-         Fantje z Žusma in

-         Folklorno društvo Sveti Štefan.

Po kulturnem programu bomo podelili pisna priznanja Krajevne skupnosti Loka pri Žusmu in otvorili asfaltno modernizacijo cest.

Po uradnem delu boste vsi postreženi z golažem in pijačo.

Za dobro razpoloženje bosta poskrbela

ansambel Kozjanski lumpi in ansambel Jug.

Svet KS Loka pri Žusmu

Priponke:
Prenesi to datoteko (Vabilo krajevni praznik 2016.pdf)Vabilo krajevni praznik 2016.pdf[ ]354 kB

Objavljamo razpis za podelitev priznanj KS Loka pri Žusmu.
Pripet je tudi pravilnik in potreben obrazec.

Priponke:
Prenesi to datoteko (pravilnik-priznanja.doc)Pravilnik priznanja KS[ ]95 kB
Prenesi to datoteko (priznanja-obrazec-ks-loka.doc)Obrazec priznanja KS[ ]78 kB
Prenesi to datoteko (razpis-priznanja.doc)Razpis priznanja KS[ ]81 kB

Krajevna skupnost Loka pri Žusmu vabi vse v soboto, 12. septembra ob 16:00 uri na otvoritev vodovoda, energetske sanacije POŠ Loka pri Žusmu, asfaltnih modernizacij cest ter predstavitev grba, zastave in himne naše KS.
Vsi boste postreženi z golažem in pijačo po uradnem delu.

Za dobro razpoloženje bo poskrbel ansambel AKORDI ter domačini KOZJANSKI LUMPI.

VLJUDNO VABLJENI !

Glasbena šola Avsenik vabi na vpis novih učencev.

Radarska slika padavin

Radarska slika padavin

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information